MOL România oferă 350.000 lei tinerilor sportivi și artiști prin Programul de promovare a talentelor, ajuns la a 11-a ediție

  • MOL România și Fundația pentru Comunitate au lansat a 11-a ediție a programului MOL de promovare a tinerelor talente
  • În această ediţie vor fi acordate sponsorizări totale în valoare de 350.000 lei
  • În cele zece ediții anterioare ale programului s-au acordat 1.090 sponsorizări în valoare de peste 2.500.000 lei pentru 1.664 de tineri sportivi și artiști

 

18 mai 2016, IAȘI – MOL România și Fundația pentru Comunitate au lansat cea de-a 11-a ediție a Programului MOL de promovare a talentelor. Programul, derulat pe plan național pe bază de concurs de proiecte, pune la dispoziția tinerilor talentați și cu rezultate bune la sport și la arte, un fond de 350.000 de lei acordat de MOL România.

 

Expoziția comună a tinerilor artiști plastici din Iași, București, Târgu Mureș, Corbeni (Argeș) și Bacău, sponsorizați în anii anteriori, a marcat evenimentul lansării ediției a 11-a, 2016, a Programului MOL de promovare a talentelor.

 

Tinerii talentaţi care au nevoie de sponsorizare se pot înscrie în program atât individual cât și în cadrul unor echipe sportive sau ansambluri artistice. În cadrul celor zece ediții anterioare ale programului, MOL România a acordat 1.090 de sponsorizări în valoare de peste 2.500.000 de lei unui număr de 1.664 de sportivi și tineri artiști din toată țara, unii dintre ei obținând finanțare de mai multe ori.

 

Dintre beneficiarii ediției a 10-a, 2015, a programului au obținut rezultate deosebite scrimera Amalia Tătăran, atleta Andrea Miklós, înotătorul Robert Glință, violonista Mălina Ciobanu, artiștii plastici Ada Ciontu și David Alexandru, alpinista Dor Geta Popescu.

 

”Constatăm că majoritatea solicitărilor de finanțare depuse au un suport și o motivare foarte bine fundamentate, și cuprind o scală largă de buget, de la cea maximă de 10.000 de lei până la cea mai mică de până acum de 170 de lei, conform nevoilor. Tinerii includ în planurile lor de pregătire această posibilitate de finanțare stabilă de zece ani”, a declarat András Imre, directorul executiv al Fundației Pentru Comunitate.

 

La expoziția comună care a marcat evenimentul de lansare au participat tinerii artiști plastici David Alexandru (Iași), Sorina Călinescu și Ștefania Călinescu (Corbeni, Argeș), Ada Ciontu (București), Csibi Melinda și Szitai Eszter (Târgu Mureș), Ștefana Georgiana Melinte și Cristian George Melinte (Roșcani, Iași), Vanessa Onea (Bacău).

 

Zece beneficiari ai ediției precedente au fost acreditați pe o perioadă de un an drept ambasadori ai Programului MOL de promovare a talentelor. „Corpul diplomatic” al talentului este coordonat de patinatorul de viteză Imre Emil, singurul medaliat cu aur al României la Festivalul Olimpic de iarnă al Tineretului European.

 

Ambasadorii programului sunt: David Alexandru - desen, pictură; Benedicta Cadăr - interpretă nai; Andrei Gafița - atlet, marș; Mădălina Ivancia - violonistă; Andreea Lupu - scrimă, spadă; Ștefan Orheanu- dans irlandez; Szitai Eszter - pictură, email; Amalia Tătăran - scrimă, sabie; Andreea Verdeș - gimnastică ritmică.

 

Programul dispune de un fond total de 350.000 lei, sumele fiind alocate tinerilor sportivi sau artişti cu vârste între 8 şi 18 ani respectiv pentru categoria 18+, care au nevoie de susţinere în scopul participării la concursuri sau achiziţiei de echipamente şi materiale.

 

Despre program:

 

În cadrul Programului MOL de promovare a talentelor un solicitant poate să obțină finanțare în valoare maximă de 10.000 lei pentru a acoperi cheltuielile de transport legate de activitatea sa sportivă sau artistică sau pentru a achiziţiona echipamente şi materiale. Din finanțarea totală a ediţiei a 11-a, 160.000 lei sunt destinați sportului, 120.000 lei domeniului artelor și 70.000 lei pentru categoria de vârstă de peste 18 ani, în cadrul căreia pot solicita sprijin acei tineri care au beneficiat deja de sponsorizări în ultimii ani și au depășit vârsta majoratului.

 

Solicitările pot fi depuse până la data de 18 iunie 2016, iar detaliile programului pot fi găsite pe www.pentrucomunitate.ro și www.molromania.ro.

 

Solicitările vor fi evaluate de două jurii de specialitate. Preşedintele juriului la secţiunea sport este Violeta BECLEA-SZÉKELY, campioană europeană la atletism şi doctor în sport, iar la secţiunea artă violonistul Albert MÁRKOS, concertmaestrul Filarmonicii Transilvania din Cluj.

 


Despre Grupul MOL

 

Grupul MOL este o companie multinaţională integrată şi independentă, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operaţiuni în peste 30 de ţări şi aproximativ 26.000 de angajaţi în întreaga lume. Grupul are peste 75 de ani de experiență în explorarea și producția de hidrocarburi, cu operațiuni de producție în 8 țări și activități de explorare în 13 țări. Grupul controlează patru rafinării şi două unităţi petrochimice la nivelul managementului integrat al lanţului de aprovizionare, în Ungaria, Slovacia și Croaţia. Compania are, de asemenea, o reţea de aproximativ 2.000 de benzinării în Europa Centrală şi de Sud-Est, în 12 țări, din care peste 200 în România.

 

Despre Fundaţia pentru Comunitate

 

Fundația Pentru Comunitate este o organizație non profit înființată la Cluj în 2008 cu scopul de a sprijini talentul, cunoașterea, solidaritatea, valorile comunitare, astfel încât lumea noastră să devină mai prietenoasă. Pentru realizarea scopurilor anunțate, Fundația sprijină activități în domeniul cultural, educativ, social, comunitar, sportiv și de recreație. Sprijină de asemenea copii și tineri în suferință, precum și acele organizații care se ocupă de însănătoșirea, de reabilitarea lor.


Contacte pentru presă

 

Erzsébet Felméri
CSR & Social Media Coordinator
MOL Romania 
tel: 0264-407624 | @: efelmeri@molromania.ro

 

András Imre
Director Executiv
Fundația pentru Comunitate
m: 0755-045699 | @: office@pentrucomunitate.ro