MOL România sprijină 40 de tineri din medii defavorizate în obținerea permisului de conducere auto

  • MOL România și Fundația Pentru Comunitate au anunțat câștigătorii celei de-a doua ediţii a Programului MOL – Permis pentru viitor
  • 40 de tineri din medii defavorizate vor primi finanțare din partea MOL România pentru acoperirea cheltuielilor generate de obţinerea permisului de conducere pentru categoria B, C și tractoare agricole
  • Fondurile alocate de MOL România pentru această ediție a Programului sunt de 75.000 lei

 

1 martie 2017, CLUJ-NAPOCA – MOL România și Fundația Pentru Comunitate au anunțat beneficiarii celei de-a doua ediții a Programului MOL – Permis pentru viitor. Astfel, în cadrul acestei ediţii, MOL România va suporta costurile obţinerii permisului de conducere (cursurile școlii de șoferi și a taxelor adiacente) pentru 40 de tineri proveniţi din medii defavorizate. Sprijinul se acordă tinerilor fără posibilităţi materiale, pentru care deținerea permisului reprezintă o condiție sau un avantaj în obținerea unui loc de muncă, sau poate constitui un instrument benefic în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu în cazul celor deja angajați.

 

La ediția a 2-a a programului s-au înscris 90 de tineri din 20 de județe, care au solicitat finanțare pentru acoperirea cheltuielilor permisului de conducere categoria B, C și tractoare agricole. Fondurile alocate de MOL România pentru această ediție a Programului sunt de 75.000 lei. Beneficiarii au fost selectați în urma jurizării proiectelor depuse, ținând cont de situația materială, de scrisoarea de motivare personală și de recomandările prezentate. În unele cazuri s-au realizat interviuri atât cu candidații cât și cu persoanele sau reprezentanții instituțiilor şi organizațiilor care i-au recomandat pentru obţinerea finanţării.

 

„Programul MOL - Permis pentru viitor înseamnă mai mult decât un sprijin financiar. El reprezintă o şansă pe care le-o oferim acestor tineri, un acces la un instrument care le va aduce un avantaj concret pe termen lung, sprijinindu-i să pornească sau să avanseze în carieră. După cum am constatat la prima ediție a programului, sprijinul concret primit la început de drum - programul se adresează tinerilor cu vârste între 17 şi 25 de ani - poate reduce dezavantajul generat de situația socială sau materială. Noi le dorim succes tuturor noilor beneficiari, le dorim să obţină fără emoţii permisul de conducere şi sperăm că acesta va constitui un avantaj pentru ei în carierele pe care le urmează”, a declarat Camelia Ene, Director executiv al MOL România.

 

Beneficiarii acestei ediții a programului Permis pentru viitor sunt din București și din județele Bacău, Bihor, Călărași, Cluj, Covasna, Dâmbovița, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ilfov, Iași, Mureș, Neamț, Satu Mare, Suceava, Vrancea. Lista beneficiarilor se găsește pe site-urile www.molromania.ro și www.pentrucomunitate.ro

 

„Vom încheia contracte de finanțare cu cei 40 de noi beneficiari, astfel ca în luna martie să poată începe cursurile și să se poată prezenta la examen deja spre sfârșitul verii. Exemplul celor care au obținut permisul de conducere la prima ediție a programului ne arată importanța motivației personale și a susținerii din partea unor persoane responsabile din comunitate. Vom ţine cont de experienţa acumulată până în prezent şi în noiembrie, când vom lansa ediția a 3-a a acestui program”, a declarat András Imre, directorul executiv al Fundației Pentru Comunitate.

 

Despre Programul MOL Permis pentru Viitor

 

Programul MOL Permis pentru viitor este organizat de Fundaţia Pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziție de MOL România. Prin acest program, MOL România acordă finanțarea necesară obținerii permisului de conducere pentru categoriile B, C sau D (incluzând tractoare agricole sau forestiere, troleibuze și tramvaie), în cazul tinerilor din medii defavorizate, cu vârstele cuprinse între 17 și 25 de ani, pentru care existența permisului este o condiție sau un avantaj în obținerea unui loc de muncă, ori un instrument benefic în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu în cazul celor care se află deja în activitate.
Concursul de proiecte pentru ediția a 2-a a fost lansat la 29 noiembrie 2016, iar termenul de trimitere a dosarelor a fost 27 ianuarie 2017. Fondul programului este de 75.000 lei.

 

Despre Grupul MOL

 

Grupul MOL este o companie multinațională integrată și independentă, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operațiuni în peste 40 de țări, aproximativ 25.000 de angajați în întreaga lume și peste 100 de ani de experiență în industrie. În domeniul explorării și producției de hidrocarburi, experiența de peste 75 de ani a Grupului sprijină operațiunile de producție în 8 țări și activitățile de explorare în 13 țări. Grupul MOL controlează patru rafinării și două unități petrochimice la nivelul managementului integrat al lanțului de aprovizionare, în Ungaria, Slovacia și Croația. Compania are, de asemenea, o rețea de peste 2.000 de benzinării în Europa Centrală și de Sud-Est, în 10 țări, din care peste 200 în România.

 

Despre Fundația pentru Comunitate

 

Fundația Pentru Comunitate este o organizație non-profit înființată la Cluj în 2008 cu scopul de a sprijini talentul, cunoașterea, solidaritatea, valorile comunitare, astfel încât lumea noastră să devină mai prietenoasă. Pentru realizarea scopurilor anunțate, Fundația sprijină activități în domeniul cultural, educativ, social, comunitar, sportiv și de recreație. Sprijină de asemenea copii și tineri în suferință, precum și acele organizații care se ocupă de însănătoșirea, de reabilitarea lor.

 

Contacte pentru presă

 

Erzsébet Felméri
Coordonator CSR 
MOL Romania 
tel: 0264-407624 | @: efelmeri@molromania.ro

 

András Imre
Director Executiv
Fundația Pentru Comunitate
m: 0755-045699 | @: office@pentrucomunitate.ro